FRI FRAKT på beställningar i Sverige över 1000 kr - Med koden "ABELLE1000"!

EVA CORSETTEN

Vi på Abelle har besökt Lisa som äger och driver butiken Eva Corsetten i Linköping och vars namn får pryda vår härliga modal kimono, Lisa Kimono! När man kliver in i Lisas Butik möts man av mjuka färger i pastell som samverkar med trevlig musik och en uppsjö av vackra underkläder.

Kort om Lisa

 

När fyller du år? Den 23 september, samma dag som Bruce Springsteen har jag precis fått lära mig.

Favoriträtt? Jag älskar ju Italien så skulle i så fall vara skaldjur eller en riktigt bra spaghetti vongole.

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag gillar att jobba i trädgården, där jag kan få planera och plantera blommor. Jag har även bin, totalt fem samhällen som producerar honung. Så lite biodlare på fritiden, mycket jobb men väldigt roligt.

Vad gör dig glad? Det som gör alla glada, umgås med nära och kära. Sen blir man blir ju såklart jätteglad när butiken går bra!

 

 

Vad är din och butikens historia?

 

Min mormor startade butiken år 1962 och jag tog över år 2009. Jobbade extra i butiken som ung, redan från 13-14 års ålder. Jag studerade i några år och när jag var klar med det var mormor 82 år gammal och det var dags för pension. Då fick jag möjligheten att ta över butiken och fortsätta driva den. 

 

Varför öppnade du underklädesaffär?

 

Dels så har jag alltid älskat underkläder och vackra saker. Sedan fick jag möjligheten att som 24-åring ta över ett väletablerat företag, väldigt lyxigt att så tidigt få driva en egen butik. Sen finns det något magiskt i att få hjälpa till och hitta det som sitter perfekt, det är alltid en kick när det blir 100%. Speciellt när det kommer in en kund som letat länge men inte hittat något som sitter perfekt.

 

Det har inte varit en helt enkel resa. Jag har fått lära mig mycket på vägen, har varsamt försökt utveckla och forma butiken. Det blev en del felköp i början när jag försökte ”hotta upp det” men man lär sig. Sakta men säkert har jag kunnat blanda in nytt medan jag lärt känna butiken och dess kunder. Jag har lyckats få in en ny kund samtidigt som jag lyckats behålla den gamla, vilket är något jag är väldigt stolt över!

 

Vad är det bästa med din butik?

 

Butikens handplockade sortiment, att vi som jobbar är de som beställer. Det är en väldigt fin, härlig och mysig butik där vi har kunnat behålla mycket av det gamla och fått möjlighet att fylla den med vackra saker. Vi kan lyssna på kunden och se till att vi får in det som de söker. Slutligen har vi en stor bredd på våra kunder, många olika kunder som eftersöker olika produkter, allt från lyxigt till klassiskt och praktiskt. Det tycker jag är väldigt roligt!

 

Vilka är ni som jobbar i butiken?

 

Jag (Lisa som är ägare) och sedan har vi Mirjam och Linda.

 

Vilka event/helger/traditioner får man inte missa i din butik?

 

Generellt i maj och juni! Alltid en period med mycket färg i butiken, härliga badkläder, fint väder och sommaren närmar sig. Dessutom har vi väldigt bra AC i butiken på varma dagar!

 

Vad handlar era kunder?

 

Allt från badkläder, nattplagg & underkläder.

 

Vilken har varit butikens favorit-Abelle produkt?

 

Stora favoriten har varit modalen, och då framför allt shortsen och t-shirten. Även Josefin Kimono har varit omtyckt.

 

Vilka färger säljer bäst hos er?

 

I Abelle säljer vi mest svart och överlag i butiken mycket pasteller och rosa nyanser i allt.

 

Slutligen, vad är dina drömmar och mål med butiken?

 

Jag vill driva ett stabilt företag som sakta kan få växa i lagom tempo, vill kunna bibehålla och förvalta allt det bra med butiken! Samtidigt som jag vill kunna ha ett liv utanför att vara egenföretagare. För mig är balansen väldigt viktig. Butiken för mig är en livsstil och ett livsverk. Kunna bidra med en härlig lokal och miljö med härliga människor och samtidigt kunna ha ett härligt liv.

 

 

Din varukorg

Tack för att du kontaktat oss. Vi återkommer till dig inom kort! Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev Tack! Vi meddelar dig när denna produkt blir tillgänglig!