FRI FRAKT på beställningar i Sverige över 1000 kr - Med koden "ABELLE1000"!

ALLMÄNNA VILLKOR

1. ALLMÄNT

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (”Du”, ”dig” och ”din”) hos Abelle.se (”vi”, ”oss” och ”vår”). Dessa köpvillkor (”Köpvillkoren”) gäller när Du som privatperson gör ett köp från www.abelle.se (”Webbsidan”). När Du konsumerar på hemsidan ingås ett avtal mellan dig och Abelle.se (Abelle AB, org. Nr: 559348-5385, Jungfrugatan 20 114 44, Stockholm).

För att kunna göra ett köp vi abelle.se måste Du acceptera villkoren. När du accepterar våra villkor förbinder Du dig till att följa villkoren i sin helhet samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtycker till användningen av personuppgifter och cookies enligt Abelle.se Integritetspolicy, se här. När du accepterar villkoren garanterar Du att den informationen som du lämnat till oss i din beställning är korrekt och fullständig.  

Allt innehåll på Abelle.se ägs av Abelle AB. Detta innebär att informationen är skyddad genom exempelvis marknadsrättsliga och immaterialrättsliga lagar. Detta innebär att firmanamn, bilder, produktnamn, varumärken och grafisk, layout och design samt all information om produkter och allt annat innehåll på webbsidan inte får användas eller kopieras utan ett skriftligt godkännande från Abelle AB. 
Följande allmänna villkor på abelle.se är riktade till online köp av produkter och i dem tillämpas bestämmelserna enligt Konsumentköparlagen (SFS 1990:932), Dataskyddsförordningen (GDPR) och Distans- och hemförsäljningslagen.  

Får Du inte svar på dina frågor ber vi dig att kontakta order@abelle.se. 

2. KONTAKTUPPGIFTER 

Du kan alltid ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär eller via mejl till order@abelle.se.  

 3. KÖPVILLKOR 

I samband med att Du gör din beställning på webbplatsen accepterar Du följande köpvillkor: 

 • Genom att lägga en beställning på Abelle.se, garanterar Du att Du är minst 18 år eller har föräldrars tillåtelse att köpa från oss.  
 • Du har fjorton (14) dagars returrätt. 
 • All personlig information Du lämnar till oss eller som vi får kommer att hanteras av Abelle AB. 
 • Priset på produkten är det som visas på webbsidan det datum Du lägger beställningen.  
 • Din totala kostnad inklusive betalningsavgifter och fraktkostnader redovisas innan köpet bekräftas av dig.  
 • Leveranstiden är normalt en till sju (1–7) dagar beroende på vart Du bor. Det kan vara längre leveranstid under kampanjer och reor.  
 • Följande information måste Du som kund ange vid beställning hos abelle.se: namn, e-postadress, mobiltefonnummer och vid behov personnummer (detta endast vid betalning via Klarna delbetalning eller faktura).  
 • Händelser utanför vår kontroll ska betraktas som force majeure, läs mer om force majeure nedan 
 • Abelle.se reserverar sig rätten att ändra all information i villkoren. 

4. BESTÄLLNING OCH AVTAL 

Alla beställningar behöver accepteras av oss. Abelle.se kan välja att inte acceptera din beställning och vi förbehåller oss rätten att inte leverera av någon anledning utan något ansvar. Exempel på när vi inte kan acceptera din beställning kan vara följande:  

 • Felaktig lagernivå som visas på plats vid den tidpunkt vid mottagande av beställning.  
 • Felaktigt pris som visas på webbsidan.  
 • Om vi inte kan godkänna din betalning på grund av exempelvis att vi mottagit ogiltig information från dig som kund.  

När Du slutfört ditt köp skickar vi automatiskt en bekräftelse på att vi har mottagit din beställning. Observera att detta endast är en bekräftelse och inte ett bindande godkännande av din beställning. Det bindande avtalet bildas när vi skickar dig en leveransbekräftelse till mejlen nu angett vid beställning.
Abelle.se garanterar inte att alla produkter som ingår på sidan finns i lager vid tidpunkten för din beställning. I en situation där en produkt inte är tillgänglig kommer vi inom kort att kontakta dig via mejl. 

5. PERSONUPPGIFTER 

Abelle.se är personuppgiftsansvarig och ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter när Du besöker Abelle.se och genomför köp hos oss. Fullständig information om hur Abelle.se hanterar dina personuppgifter, dina rättigheter och hur Du kan utöva dessa finner Du i vår Integritetspolicy.

6. PRISER OCH PRODUKTINFORMATION 

Alla priser som anges på abelle.se är i SEK och är angivna inklusive moms. Abelle tillämpar avrundning till jämn enkrona i samband med betalning. Priserna inkluderar inte frakt- och betalningsavgifter. Avgift för betalning och frakt tillkommer separat om inte något annat anges på webbsidan. Priserna på webbsidan är dagsaktuella och kan komma att ändras. Aktuellt och individuellt totalpris för din order summeras i kassan, detta inklusive eventuella avgifter för betalning, frakt och moms innan beställningen genomförs.  

Vi strävar alltid efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkter. Detta inkluderar exempelvis måtthänvisning och färgåtergivning. Måtthänvisningen som visas för plaggen är på Abelle ungefärliga och ger dig riktlinjer inom vilken storlek som kan passa dig bäst. Måtten kan variera beroende på vilket material som används vid tillverkning av produkten. Vi kan inte garantera att bilderna speglar produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan uppstå beroende på skärm, upplösning och fotokvalitet. All bildinformation ska betraktas som illustrationer och kan inte garanteras att spegla produktens exakta egenskaper och utseende.  

Vi reserverar oss rätten att göra skrivfel på denna webbsida, exempelvis fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation. Om felaktigt pris har angetts för en vara Du beställt kommer Abelle självfallet kontakta dig om detta och invänta ditt godkännande av det korrigerande priset innan Abelle fortsätter med beställningen. Abelle.se förbehåller sig rätten att när som helst begränsa, ändra eller upphöra specialerbjudanden eller rabatter.  

7. KAMPANJER OCH ERBJUDANDEN 

Abelle.se kan från en tid till en annan erbjuda kampanjer på webbsidan som kan ha andra villkor än vad som framgår i dessa villkor, exempelvis rörande betalning och ångerrätt. Dessa ändrade villkor gäller så länge kampanjen är aktiv och för de specifika produkterna som anges av Abelle i samband med pågående erbjudande. Abelle.se bibehåller rätten att när som helst återkalla dessa erbjudanden och kampanjer. Dessa erbjudanden på utvalda specifika produkter på webbsidan gäller under en begränsad period och så länge som lagret räcker.  

8. LEVERANS  

Din order levereras till dig enligt valt leveransalternativ som Du valt i kassan. Du betalar en avgift beroende på vilket leveransalternativ Du valt. Du hittar information om dina alternativ i kassan och under leveranser 

8.1 LEVERANSTID

Den förväntade leveranstiden anges på webbsidan och i leveransbekräftelsen och kan komma att skilja sig åt beroende på vilket leveransalternativ Du valt, vi levererar vanligtvis inom en till sju (1–7) arbetsdagar. Observera att leveranstiden kan komma att variera beroende på vart Du bor och vilket leveransalternativ Du valt samt vilken tid på säsongen som beställningen görs. Om Du inte har mottagit ditt paket inom sju (7) dagar ber vi sig att kontakta oss på order@abelle.se. Under långhelger och kampanjer kan leveranstiden vara ett par extra dagar. Även om vi strävar efter att leverera inom angivna tidsramar, kan leveranser ibland på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om leveranstiden mot förmodan skulle överstiga trettio (30) dagar har Du rätt att häva din beställning.  

8.2 LEVERANSSÄTT 

När din order skickas från vårt lager får Du en leveransbekräftelse till mejlen Du angett, detta innehåller komplett information där Du kan följa din beställning. Notera att visa avvikelser kan förekomma beroende på vart Du bor.  

9. ÅNGERRÄTT OCH RETUR  

Du har rätt att skicka tillbaka produkten inom fjorton (14) dagar från dagen efter Du mottagit dina produkter (enligt distans- och hemförsäljningslagen samt enligt konsumentskyddslagstiftning). Abelle.se erbjuder i tillägg 14 extra dagar för returrätt för att Du ska ha tid att bestämma dig om ditt köp.  

 • Produkten måste vara i samma nyskick med tillhörande etiketter kvar, som du mottog den och produkten ska gå att sälja igen.  
 • Om Du mottagit fel produkt eller om produkten är skadad, kontakta oss och vi kommer hjälpa till att hantera problemet.  

Vid köp av produkter gäller alltid trettio (30) dagars ångerrätt. Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Abelle detta inom trettio (30) dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot den beställda produkten/produkterna. Du måste skicka tillbaka produkterna/produkten till oss inom trettio (30) dagar från det datum då Du informerat oss om att Du vill ångra ditt köp.  

 Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor:  
 • Varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl, i de fall där ångerrätten inte gäller kommer vi informera dig om detta i anslutning till produkten.  

Du som kund har rätt att undersöka och prova produkten hemma. Vi uppmanar till dig till att undvika att bära parfym eller deodorant då detta kan lämna märken eller dofter på produkten. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att Du använt produkten mer än nödvändigt så har vi rätt att göra ett avdrag på återbetalningen motsvarande produktens värdeminskning.  

Kontakta oss på order@abelle.se gällande din retur för att få din retursedel via e-post, till den e-postadressen du angav vid beställning. Klistra returetiketten på paketet. Vi uppmanar dig att spara inlämningskvittot du får från ditt postombud som ett bevis på din retur. Det är viktigt att ytteremballage för postning används detta då Du inte får klistra, tejpa fast frimärken, returfraktsedel eller likande direkt på produktens originalförpackningen. Vi uppmanar alla våra kunder att använda samma påse som du mottog beställningen i, detta eftersom den kan återförslutas vilket därmed minimerar miljöpåverkan. Vi står inte som ansvariga om Du väljer att inte använda våra följesedlar eller returfraktsedel. 

9.1 ÅTERBETALNING 

När Du använder din ångerrätt återbetalar vi dig, inklusive kostnaden för vårt standardleveransalternativ, utan oskäligt dröjsmål och senast fjorton (14) dagar efter det att vi blev informerade om ditt beslut att ångra din beställning. Abelle har rätt att avvakta med återbetalning till dess att vi har mottagit varorna eller tills vi har tillhandahållit bevis på att Du har skickat tillbaka varorna. Återbetalningen sker via samma betalningssätt som Du använde vid din beställning, detta kommer inte medföra extra kostnader för dig. Vid utövande av ångerrätten står Du som kund för kostnaden av returfrakten. Om Du beställer fler varor än en och inte returnerar samtliga, återbetalas inte fraktavgiften då avgiften är samma oavsett antal varor som beställts. 

10. BYTEN 

Du kan byta avgiftsfritt till en annan storlek inom ångerfristen på 30 dagar genom att ange att retunera din befintliga storlek och beställ en ny storlek i Webbsidan. Kontakta oss på order@abelle.se och meddela oss att du har gjort ett byte så tar vi bort den extra fraktavgiften för dig. Om Du vill nyttja din bytesrätt behöver varorna skickas tillbaka i ursprungliga skick. Vi har rätt att göra ett värdeminskningsavdrag som motsvarar värdeminskningen om vi märker att Du använt produkten/produkterna mer än nödvändigt för att fastställa dess egenskaper, funktion och karaktär. Återbetalningen sker via samma betalningssätt som Du använde vid din beställning, detta kommer inte medföra extra kostnader för dig.  

11. REKLAMATION 

Reklamationsrätten omfattar produkter som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftningen. Upptäcker Du att produkten/produkterna är skadade när Du får hem din order ber vi dig att kontakta oss så snart som möjligt, dock senast fjorton (14) dagar efter Du mottagit din order. Du har tre års reklamationsrätt på inköpta varor från Abelle.se. När reklamerad produkt returnerats och reklamationen godkänts kommer Abelle.se att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Reklamationsrätten gäller produktionsfel av produkt och inte fel/skada orsakade av normalt slitage. Abelle.se förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att produkten inte är felaktig enligt konsumentskydds-lagstiftningen.  

11.1 SKADADE ELLER DEFEKTA PRODUKTER 

Om Du mottager en produkt som är skadad eller inte överensstämmer med hur produkten presenteras på webbsidan har du rätt att göra en reklamation. Kontakta order@abelle.se så snart du upptäcker felet. När Abelle.se har mottagit produkten och godkänt reklamationen kommer vi att kontakta dig och informera och en ny produkt tillsammans med ersättning för returfraktskostnader kommer att skickas till dig, eller så återbetalar vi dig för produkten och returfraktkostnaderna.

12. TVISTER OCH KLAGOMÅL 

Tvister och klagomål ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med vår kundtjänst på Abelle.se. Går det inte att lösa följer vi svensk lag och allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Om Du har några klagomål eller förbättringsförslag får du vänligen kontakta vår support, order@abelle.se.  

13. FORCE MAJEURE

Händelser utanför Abelle.se kontroll, vilket inte är förutsägbara, ska betraktas som force majeure. Detta innebär att Abelle.se befrias från alla skyldigheter att uppfylla avtalsenliga avtal. Det här innebär att Abelle.se inte ansvarar för förseningar orsakade av faktorer/omständigheter som Abelle.se inte kunnat råda över såsom krig, strejkar, eldsvåda, tekniska problem, terroristattack, fel i dataförbindelser eller annan kommunikation som fel eller förseningar i tjänster från underleverantörer på grund av nämnda omständigheter. Om en situation som detta skulle uppstå kommer Abelle.se kontakta dig. Force majeure omfattar även myndighetsbeslut som påverkar marknaden och produkter negativt, exempelvis varningar, förbud och restriktioner mm. Om omständigheterna varar längre än två månader har både Du som kund och Abelle.se rätt att häva köpet med omedelbar verkan.  

14. OM DESSA KÖPVILLKOR 

Abelle.se bibehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor när som helst. Alla ändringar som görs kommer att publiceras på webbsidan. Har Du några frågor gällande dessa villkor, om retur/byten, ångerrätten, beställning, reklamation eller något annat, ber vi dig att vänligen kontakta kundtjänst via e-post till order@abelle.se.

15. FÖRETAGSINFORMATION 

Abelle AB, Org.nr: 559348-5385 

Jungfrugatan 20, 114 44 Stockholm  

 

Din varukorg

Tack för att du kontaktat oss. Vi återkommer till dig inom kort! Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev Tack! Vi meddelar dig när denna produkt blir tillgänglig!